/
  • Om företaget

  • Eges El & Automation AB grundades 1968 av Erik Gustafsson. Mikael Svenberg och Fredrik Gustafsson har varit delägare sedan 1997, men är sedan 2009 ensamma ägare. Företaget har idag fem stycken anställda.

   Vi på EGES EL innehar hög kompetens, speciellt inom automation och industriservice, och vi strävar alltid efter att tekniskt sett vara väldigt framåt.

   Installation av solpaneler i Linköping med omnejd

   I dagens samhälle så har solenergi blivit en allt mer populärt alternativ till kärn-, vatten- och vindkraft och vi hjälper privatpersoner och bolag med montering samt installation av solpaneler. Med solenergi så får du en förnybar kraft som du dessutom kan sälja till en elhandlare ifall du får ett överskott.

   Tänk över vilka takytor och markytor du bör använda innan du bestämmer dig för att montera solpaneler så att du är säker på att dom är på en optimal position på din trädgård eller hustak. Oftast har våra kunder varit från Tranås eller Linköping men vi servar förstås även privatpersoner och företag runtom.


   Robotar och specialmaskiner

   Tidigare har vi byggt egna hanteringsrobotar (linjära X, Y, Z) till plastindustrin (formsprutning) och träindustrin samt diverse specialmaskiner. Numera ägnar vi oss mest åt styrningen av maskiner men vi åtar oss gärna fortfarande att bygga specialmaskiner. Det mekaniska arbetet vi tidigare kunde göra själv, lejer vi dock idag bort till en lokal mekanisk firma.

  • Tjänster och kunder

   De tjänster vi erbjuder är:

   Elinstallationer
   Industriservice
   Elkonstruktion
   PLC
   Programmering och
   Automation
   Våra kunder är till största delen lokala företag och privatpersoner.

   EGES EL agerar också som återförsäljare av SMC pneumatikprodukter.